Ce este un cod QR si cum functioneaza?

Ce este un cod QR si cum functioneaza?

Raspuns rapid, sau QR Code este o versiune bidimensionala a codului de bare capabila sa transmita o mare varietate de informatii aproape instantaneu cu scanarea unui dispozitiv mobil.

Capabil sa stocheze pâna la 7089 cifre sau 4296 caractere, inclusiv semne de punctuatie si caractere speciale, QR Codul poate codifica în mod egal cuvinte si fraze precum adrese de internet. Un lucru pe care trebuie sa-l tineti cont întotdeauna, mai ales când vine vorba de proiectarea estetica a codurilor QR statice, este ca, cu cât sunt adaugate mai multe date, cu atât dimensiunea creste si structura sa devine mai complexa.

Chiar si atunci când sunt deteriorate, cheile de date ale structurii QR Code includ duplicari. Datorita acestor lucru, este posibil ca pâna la 30% din structura Codului sa sufere daune fara a afecta lizibilitatea acesteia pe scanere.

Codul QR: o scurta istorie

În 1994, DENSO WAVE , o companie filiala de productie, a necesitat o tehnologie mai buna, mai rapida si mai puternica pentru codul de bare pentru a procesa cantitati mai mari de caractere si pentru a le ajuta în urmarirea vehiculelor si pieselor. Masahiro Hara, împreuna cu o echipa formata din doi, si-a asumat sarcina de a dezvolta ceea ce stim acum si recunoastem drept cod QR.

Unele dintre cele mai provocatoare probleme pentru Hara si echipa sa au fost sa gaseasca o modalitate de a face citirea codurilor 2D cât mai repede posibil, prevenind în acelasi timp falsa recunoastere odata adaugata forma modelului de detectare a pozitiei. Trebuia sa fie unic, ceea ce însemna ca echipa de dezvoltare a petrecut cea mai buna parte a unui an facând un sondaj al raportului dintre zonele alb si negru, dupa ce le-a redus la modele pe materialele tiparite. Rezultatele? Au identificat raportul ideal ca fiind 1: 1: 3: 1: 1.

Prin identificarea acestui numar, au reusit sa determine zonele alb-negru din modelul de detectare a pozitiei care au permis detectarea Codului indiferent de unghiul de scanare. Pe scurt, acest raport unic însemna pur si simplu ca îl puteti scana de sus, jos, stânga sau dreapta.

Desi domeniul vizat initial pentru utilizarea codului QR a fost industria prelucratoare, odata cu cresterea utilizarii smartphone-urilor si prin faptul ca a ramas fara brevet, a devenit o tehnologie open-source, disponibila pentru oricine si pentru toata lumea.

Acum puteti gasi coduri QR care furnizeaza în mod elegant cantitati mari de informatii si redefinesc tiparirea catre scena de marketing digital.

Cum se scaneaza un cod QR?


În zilele noastre, versiunile mai noi de smartphone-uri au un cititor de cod QR integrat în camera telefonului, cum ar fi Bixby Vision pentru Samsung si sistemul de operare iOS 11 pentru Apple. Dar fara griji. Daca telefonul dvs. nu are un cititor de coduri QR, exista o multime de optiuni în magazinele de aplicatii care sunt usor de descarcat si de utilizat cu doar o apasare de buton. Am pregatit un ghid pentru Android si iOS pentru a-l usura si.