Cum stocheaza informatii un QR code?

Cum stocheaza informatii un QR code?

Codul QR. O matrice complexa de patrate alb-negru. Desi arata ca o imagine pixelata, fiecare dintre aceste patrate este de fapt un marker care serveste o functie mai mare în capacitatile de partajare a informatiilor din Cod.

Pozitionarea markerilor de detectie

Situat la trei colturi ale fiecarui cod, permite unui scaner sa recunoasca cu precizie Codul si sa îl citeasca la viteza mare, indicând în acelasi timp directia în care este tiparit Codul. În esenta, acestea ajuta la identificarea rapida a prezentei unui cod QR într-o imagine si a orientarii sale.

Marcaje de aliniere

Mai mici decât markerii de detectare a pozitiei, acestea ajuta la îndreptarea codurilor QR desenate pe o suprafata curbata. si, cu cât mai multe informatii stocheaza un Cod, cu atât este mai mare si cu atât mai multe modele de aliniere necesita.


Model de sincronizare

Alternarea modelelor alb-negru pe codul QR cu ideea de a ajuta cu precizie la configurarea grilei de date. Folosind aceste linii, scanerul determina cât de mare este matricea de date.


Informatii despre versiune

În prezent, sunt 40 de versiuni de coduri QR diferite, acesti markeri îl specifica pe cel utilizat. Cele mai frecvente sunt versiunile de la 1 la 7.


Farmat informatii

Modelele de format contin informatii despre toleranta la eroare si modelul de masca de date si faciliteaza scanarea codului.


Taste de corectare a datelor si a erorilor

Mecanismul de corectare a erorilor inerent structurii Codului QR este locul în care sunt continute toate datele dvs., partajând, de asemenea, spatiul cu b
locurile de corectare a erorilor care permit deteriorarea a pâna la 30% din Cod.

Zona de contrast

Acest lucru este similar cu importanta spatiului alb în design, adica ofera structura si îmbunatateste întelegerea. Pentru cine sau ce puteti întreba? Pentru programul de scanare. Pentru a distinge codul QR de împrejurimile sale, zona linistita este vitala.